Pörssisähkö – vuoden käyttökokemuksella

Vaihdoin meidän perheelle käyttöön pörssisähkön reilu vuosi sitten. Aiemmat kirjoitukset aiheesta löytyvät täältä ja täältä. Nyt vuoden käytön jälkeen on hyvä tehdä pieni yhteenveto.

Sähkön kulutuksemme on vähentynyt vähän, noin 7% verrattuna edelliseen vuoteen. Kulutusta on vähentänyt todennäköisesti eniten se, että nykyään seuraamme sähkön käyttöämme paremmin ja suljemme tarpeettomat sähkölaitteet aikaisempaa tehokkaammin. Olemme myös lämmittäneet varaavalla takalla hieman enemmän kuin aikaisemmin.

Sähkölaskumme sen sijaan on pienentynyt huomattavasti enemmän, noin 41%. Tämä on mielestäni todella huomattava ero, enkä osannut näin isoa eroa odottaakaan. Ihan yllätyin kun äsken rupesin vanhoja sähkölaskuja vertailemaan, että ihanko todella olemme ennen maksaneet sähköstä noin paljon enemmän!

Tein myös tämän hetkisillä käyttömäärillämme sähkön hintavertailun. Vertasin meille tarjottua halvinta tasasähkösopimusta tähän mennessä kalleimman pörssisähkökuukauden (marraskuu 2015) keskihintoihin. Halvin löytämäni tasahintainen sopimus olisi päivisin 4% kalleinta keskihintaa kalliimpi, ja öisin jopa 32% kalliimpi! Ja nämä vertailut siis koko vuoden kalleimpaan kuukauteen! Jos vertailisin johonkin halvempaan kuukauteen, hintaero kasvaisi tuosta vielä ihan huimasti.

Olen siis todellakin tyytyväinen pörssisähköön, eikä pois ole siirtymistä näillä näytöillä. Suosittelen!

Mainokset

One thought on “Pörssisähkö – vuoden käyttökokemuksella

  1. Päivitysilmoitus: Pörssisähkö – kokemuksia | Halimaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s