Pörssisähkö – kokemuksia

Mehän vaihdettiin pörssisähköön 4,5 kuukautta sitten. Nyt on aika katsoa miten kävi.

Pörssisähkössä siis sähkön hinta määräytyy kysynnän ja tarjonnan perusteella, ja hintataulukossa näkyy päivän jokaiselle tunnille sähkön tarkka hinta. Tuon taulukon hinnan päälle tulee siis vielä alv ja marginaali, kuten selitin tuolla aiemmassa postauksessa.

Pörssisähkön käyttö on ollut mun mielestä todella positiivinen kokemus.

 • Ensinnäkin se on halpaa, kuukauden keskihinta on käsittääkseni joka kuussa ollut selvästi halvempi kuin muissa sähkösopimuksissa.
 • Toisekseen se on saanut tarkkailemaan omaa sähkönkäyttöään. Aiemmin mulla oli helposti koko päivän tietokone päällä, kun ei sitä sähkön käyttöä sillä tavalla ajatellut. Nykyään, kun tiedän että päivän kalleimmat tunnit ovat monesti juuri 07-16 tms, avaan koneen vasta kalleimpien tuntien jälkeen.
 • Tämän tarkkailun seurauksena meillä nykyään usein pyörii pesukone aamuyöllä neljän jälkeen tai myöhään illalla, ja näillä pienillä muutoksilla olemme saaneet sähkölaskun vieläkin pienemmäksi. Äkkiseltään laskin, että vuosiennuste sähkön kulutukselle on suunnilleen sama kuin edellisenäkin vuonna, mutta hinta on 20% alhaisempi.
 • On myös ekologisempaa käyttää sähköä silloin kun muut eivät sitä käytä, jotta kulutus saadaan tasaisemmaksi. Näin ollen pörssisähkön käyttö on jossain määrin myös ekoteko!

Näiden hyvien puolien lisäksi mun mielestä on kiva seurata sähkön hintakehitystä ja suunnitella esim. leipomis- tai pyykkäämispäiviä niille päiville, kun sähkö on erityisen halpaa. Ja nyt kesällä tämä pörssisähkö on ihan ehdoton, varsinkin niille jotka ovat päivät töissä: arkisin klo 7-15 sähkö on kallista, mutta muuna aikana naurettavan halpaa!

Muokkaus 9.2.2016: tilanne vuoden käytön jälkeen.

Mainokset

6 thoughts on “Pörssisähkö – kokemuksia

  • Joo pitää seurata hinnan kehitystä sitten syksyllä ja jos näyttää että menee ylihintaiseksi, niin onhan se yhtä nopeaa varmasti vaihtaa takaisin tasahintasähköön. 🙂

   Tykkää

  • Edelleen käytössä on pörssisähkö. Tässä loppusyksystä ja talvella on ollut joitakin tosi kalliita päiviä, mutta keskihinta on kuitenkin pysynyt minusta maltillisena. Lisäksi niinä hullun kalliinakin päivinä on kuitenkin suurin osa tunneista normaalihintaisia, eli kun tilannetta seuraa, osaa olla käyttämättä ylen määrin sähköä noina kaikista kalliimpina aikoina.

   Koen että pörssisähkö on kalliinakin aikana kannattavampi vaihtoehto kuin tasahintainen sopimus, varsinkin jos pystyy muokkaamaan omaa sähkönkäyttöään niihin edullisimpiin tunteihin.

   Tykkää

 1. Päivitysilmoitus: Pörssisähkö – vuoden käyttökokemuksella | Halimaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s